Bærekraft

Generasjonsmøblene

Generasjonsmøblene

Når Christian Udjus leverer et møbel, er det ofte inngravert med navnet på barnebarnet til kunden. Møbelmakeren, som sluttet i jobben i Oslo og satset på møbelsnekkerdrømmen i Telemark, mener flere må forstå verdien av god kvalitet, slik at tingene våre varer lengre.

Fra gammelt til grønt

Fra gammelt til grønt

På Haugerud i Oslo har gamle 70-tallsboliger fått moderne fasader med integrerte solceller og ventilasjon. Et godt eksempel på hvordan byer kan få mer energieffektive hus ved å oppgradere fremfor å rive og bygge nytt.

Gris kan spise flis

Gris kan spise flis

Økt befolkningsvekst og klimaendringer gjør at verden står overfor store utfordringer – ikke minst når det gjelder matproduksjon. I fremtiden kan vi ikke lenger fôre dyra våre med menneskemat.

Fra rester til ressurs

Fra rester til ressurs

I Østfold kjører lokale busser og renovasjonsbiler på biogass laget av rester fra papirproduksjonen i Halden kommune. Det som tidligere var avfall, har blitt en ressurs!

Livsprosjektet i Lofoten

Livsprosjektet i Lofoten

På Vestvågøy i Lofoten har Aaslaug Vaa forvandlet deler et gammelt fiskevær fra ruin til attraktiv overnattingsplass. Stedet er blitt en manifestasjon av det hun brenner for – å bevare og gjenbruke.

Bedre inneklima på 1, 2, tre

Bedre inneklima på 1, 2, tre

Det som en gang var en gammel skole, hvor elevene ofte slet med hodepine, er i dag et bygg hvor barna har de beste forutsetningene for et godt læringsmiljø.

Et valg for framtidsskogen

Et valg for framtidsskogen

I Norge er flatehogst den vanligste måten å hogge skog på, men det er en økende interesse blant skogeiere for å teste ut andre hogstformer. I Åmot håper Caroline Rolstad at lukket hogst vil bidra til mer variasjon i skogen hennes.

Lekene som går i arv

Lekene som går i arv

Treleker er populære som aldri før. Møt Miriam Sandaa Hagen som velger treleker av hensyn til miljøet og Gerhard Spikkeland som driver Skandinavias siste leketøysfabrikk.