Hvordan går det med Norges grønne investeringer?
Finansanalytiker Thina Saltvedt mener skog- og trenæringen spiller en viktig rolle i den grønne omstillingen av Norge.
Finansanalytiker Thina Saltvedt mener skog- og trenæringen spiller en viktig rolle i den grønne omstillingen av Norge.
Når Christian Udjus leverer et møbel, er det ofte inngravert med navnet på barnebarnet til kunden. Møbelmakeren, som sluttet i jobben i Oslo og satset på møbelsnekkerdrømmen i Telemark, mener flere må forstå verdien av god kvalitet, slik at tingene våre varer lengre.
Da Helene og Rasmus fikk en forfallen hytte gratis, var det nyttig med en kunnskapsrik og nevenyttig bestefar i nærheten.
Ved å konkurrere på design, bærekraft og kvalitet fremfor pris har Vestre allerede møblert byer i Norge, Europa og USA.
Som skogeier er Ole Reidar Lindsverk opptatt av å videreføre den jobben som faren hans startet på - med å tilrettelegge for friluftsliv samtidig som de driver skogbruk.
Hvert år kastes det mange tusen tonn treverk på dynga. Ved å legge til rette for ombruk av materialer, jobber Resirqel for å gjøre den norske byggebransjen mer sirkulær.
På Haugerud i Oslo har gamle 70-tallsboliger fått moderne fasader med integrerte solceller og ventilasjon. Et godt eksempel på hvordan byer kan få mer energieffektive hus ved å oppgradere fremfor å rive og bygge nytt.
For 100 år siden var den norske skogen nesten uthogd. I dag driver Norge et av verdens mest bærekraftige skogbruk.
Thina Saltvedt mener finansmarkedet må bevege seg raskere inn i det grønne skiftet. Det vil kreve store investeringer i næringer og bedrifter som representerer fornybare løsninger.
Økt befolkningsvekst og klimaendringer gjør at verden står overfor store utfordringer – ikke minst når det gjelder matproduksjon. I fremtiden kan vi ikke lenger fôre dyra våre med menneskemat.
Med hardt arbeid, gjenbruk av tre og tømmer fra egen skog har den falleferdige gården i Valdres blitt et hjem for familien Grøndal.
I Østfold kjører lokale busser og renovasjonsbiler på biogass laget av rester fra papirproduksjonen i Halden kommune. Det som tidligere var avfall, har blitt en ressurs!
På Vestvågøy i Lofoten har Aaslaug Vaa forvandlet deler et gammelt fiskevær fra ruin til attraktiv overnattingsplass. Stedet er blitt en manifestasjon av det hun brenner for – å bevare og gjenbruke.
Det som en gang var en gammel skole, hvor elevene ofte slet med hodepine, er i dag et bygg hvor barna har de beste forutsetningene for et godt læringsmiljø.
I Norge er flatehogst den vanligste måten å hogge skog på, men det er en økende interesse blant skogeiere for å teste ut andre hogstformer. I Åmot håper Caroline Rolstad at lukket hogst vil bidra til mer variasjon i skogen hennes.
Treleker er populære som aldri før. Møt Miriam Sandaa Hagen som velger treleker av hensyn til miljøet og Gerhard Spikkeland som driver Skandinavias siste leketøysfabrikk.